Flygläkare, dykläkare och höghöjdsläkare hos Medikus i Göteborg

Behöver du hjälp med läkarintyg för dykning eller flygcertifikat? Vi på Medikus är dyk- och flygmedicinskt certifierade. Våra flygläkare och dykläkare utför de hälsokontroller som du behöver för ditt läkarintyg.
Vi utför medicinska intyg av samtliga klasser (1/2/3/LAPL/cabin crew) enligt EASA, även förstagångsundersökningar (2/LAPL/cabin crew).
Förstagångsundersökning klass 1 kan dock endast kan göras på Aleris flyg- och dykmedicinskt centrum i Stockholm samt flygmedicinskt centrum i Malmö
Vill du veta mer eller boka tid för undersökning? Fyll i kontaktformuläret till höger så kontaktar vi dig.

Flygmedicin Flygmedicinska Intyg

symboleft_100Vi utför alla typer av flygmedicinska undersökningar enligt gällande normer AME klass 1. Våra flygläkare hjälper dig med bland annat kardiologiska bedömningar, ultraljud och rullbandstest. Fråga oss gärna om vilka specifika moment som ingår i undersökningarna.

Spacemedicine – för dig som vill besöka rymden

Dr. Maurice Westerlund är godkänd av Vigin Galactic, LLC, för undersökning och riskbedömning av rymdturister. Han är Sveriges hittills enda certifierade rymdläkare och är en av omkring 50 läkare i hela världen som är certifierade av Virgin Galactic. Läs mer om undersökningen och rymdturism här.

Dykmedicin Dykintyg

VI utfärdar dykintyg, läkarintyg och friskhetsintyg för sjöfolk i Göteborg. Hos Medikus kan du göra alla dykmedicinska undersökningar för ditt dykcertifikat under ett tak – EDTC/ESHMC, yrkesdykning enligt AFS samt dykintyg för PADI/scuba. Utrustning för arbets-EKG, rullbandstest och labbanalyser finns på vår mottagning. Det gör det både smidigt och enkelt att utföra hälsokontroller hos våra dykläkare.

Läkarna på Medikus har stor vana av att utfärda hälsointyg på en mängd olika områden, bland annat dykintyg, friskintyg och läkarintyg för sjöfolk. Boka en tid via vårt kontaktformulär för att komma igång med din undersökning så snabbt som möjligt.

 

Höghöjdsmedicin

Turism på hög höjd och äventyrsresor med bergsbestigning har ökat vilket kräver kännedom om hälsorisker såsom frostskador samt hjärn-och lungödem (HACE resp HAPE). Acklimatisering och kännedom om höghöjdssjukans påverkan på individen är viktigt liksom individens hälsotillstånd samt andra förberedelser inför höghöjdsvistelsen inkl medicinering.

Vi erbjuder hälsokontroller och medicinska konsultationer, vi har egen erfarenhet av bestigning bl.a  på Kilimanjaro och Stok Kangri i Indiska Kashmir. Läs mer här

 

Kontakta oss

Vår mottagning finner du på adressen Långåsliden 24 i området Skår i Göteborg. Kontakta oss för mer information om flygmedicin och dykmedicin på telefon
+46(0)31 40 27 28 eller via e-post: info@medikus.se.

Ring oss för prisuppgift. Uteblivet besök och avbokning inom 24 tim debiteras full avgift

Hur människokroppen fungerar på jorden och när man bestiger höga berg, när man flyger eller när man dyker är något vi arbetat med i många år och har lång erfarenhet av. Kontakta oss också för ditt läkarintyg när du skall ut och besöka rymden!

flygdyk2 IMG_0168 bild-1-rymd