Kostrådgivning

Enskilda kostsamtal 
Allmänna råd om vad kroppen mår bra av att äta. Hur anpassar man sina matvanor efter jobb, barn, livsstil och eventuella sjukdomar. Kostsamtalet anpassas efter ditt behov.

Kostprogram
Programmet omfattar ett år och går djupare in på vad du äter och varför. Du för matdagbok under en vecka och på så sätt får vi en uppfattning om vad du äter, dricker och när. Vi sätter upp individuella mål som anpassas efter din egen förmåga och ditt behov. Livsstilsförändringar görs på sikt, det är ingen ”quick fix”, utan vi arbetar mot långsiktiga bestående mål. Läs mer om kostprogram under Medlemskap

Mat och träning
Vi hjälper dig med kostprogram som ger dig ökad kunskap och medvetenhet hur kosten påverkar din träning och din idrottsprestation. Genom kostdagbok och samtal lär du dig hur du ska äta för att må bättre, undvika skador och kunna prestera maximalt när det gäller.

Matlagning

Matlagningen går under konceptet Doktor Gourmet och leds av en eller flera professionella kockar med mångårig erfarenhet av restaurangvärlden och kursverksamhet.

Vardagsmat
Vi lär oss att laga nyttig, enkel och god mat med finess. Kursen skall ge en förståelse för vad maten har för påverkan på kroppen och hur vi mår beroende på vad vi äter.

Gourmetkvällar
Gourmetmat behöver inte bestå av mängder med smör och grädde. Vi lär oss tekniker som får maten att smaka det där lilla extra. Även konstnärliga uppläggningar som lyfter maten en nivå.

Familjematlagning
Här lagar barn och föräldrar mat tillsammans. Vi fokuserar på att lära barnen att laga mat och att öka den positiva samvaron mellan barn och föräldrar under matlagningen och vid matbordet.

matlagning_maurice

Dr Maurice Westerlund har vunnit den prestigefyllda matlagningstävlingen ”Doktorn vid spisen” och hans kunskaper om sund gourmetmat har uppmärksammats i flera TV-program.

kostradgivning